EQ PURE ARCTIC OIL 

Relevant achtergrond informatie

De snelheid van de hedendaagse samenleving is hoger dan ooit tevoren. Enerzijds worden we blootgesteld aan veel grotere hoeveelheden van informatie; denk daarbij aan de overmaat aan dagelijkse e-mails, social media zoals Facebook, Twitter, Whatsapp en uiteraard het feit dat we die informatie tegenwoordig op elk moment van de dag tot ons kunnen nemen via mobiele telefoons, tablets en laptops. Anderzijds gaat daardoor het tempo van onze bezigheden omhoog en wordt er mede onder druk van toenemende concurrentie, werkdruk en competitie steeds meer van ons gevraagd waarbij we soms tegen de limieten van ons menselijk kunnen aan lijken te lopen, vooral op het gebied van cognitieve vaardigheden. Stress, burn-out en overspannenheid zijn momenteel dan ook de hoofdoorzaak van ziekteverzuim.

 

Daarnaast is onze voeding de laatste jaren ook behoorlijk veranderd; we eten voornamelijk bewerkt en gekweekt voedsel, waar op zichzelf niets mis mee is, maar waar zich wel een heel essentieel probleem bevindt wat nog amper iemand zich realiseert, namelijk de onbalans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. In nagenoeg alles wat we eten zit omega-6 omdat veel voedsel wordt verwerkt met plantaardige olie (omega-6), maar bijvoorbeeld ook doordat het vee waar we ons vlees van krijgen en zelfs de gekweekte vis voeder te eten krijgt wat ook is aangemaakt met plantaardige olie, dus nog meer omega-6. Van omega-3 daarentegen krijgen we amper voldoende binnen wat zorgt voor een te laag omega-3 gehalte in het bloed en onder andere leidt tot verhoogd risico op hart- vaatziekte en neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld ADD, ADHD, depressie en een veel te hoge omega-6/omega-3 ratio die leidt tot een verminderd vermogen van de cellen om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen uit te scheiden. En daar zit precies de basis van onze stofwisseling!

 

Boedtest

Bij de EQ Pure arctic oil zit een bloedtest waarmee eenvoudig de omega-6/3 ratio en omega-3 index kan worden bepaald. In het filmpje onderaan de mail wordt hierover nog meer informatie gegeven.

 

Burn-out

Als je bovenstaande leest wordt meteen duidelijk dat we vandaag de dage te maken hebben met een optelsom van diverse stress factoren die enerzijds extern zijn (omgeving) en anderzijds intern (onbalans voeding) waardoor het resultaat wellicht zelfs wel exponentieel verergert. Niet zo vreemd dus dat je steeds meer neurologische aandoeningen ziet en mensen die met stress en zelfs burn-out te kampen hebben.

 

Bij een ernstige burn-out kan op een MRI zelfs worden waargenomen dat hersenvolume in de zogenaamde Prefrontale Cortex (voorkant van je hoofd) is afgenomen, vergelijkbaar met de effecten van een whiplash. Omega-3 DHA (de meest complexe variant van de omega-3 vetzuren) speelt een cruciale rol in onze hersenen bij bescherming, herstel van schade, optimale neuro transmissie (hersenfunctie), aanmaak van nieuwe verbindingen en hersencellen (dat kan dus echt!) en nog veel meer processen. Door de toename van externe stress (meestal werk gerelateerd, maar ook agv social media!) de laatste jaren wordt dat bij steeds meer mensen chronisch en dat is zeer schadelijk voor je gezondheid. De continue aanmaak van het stresshormoon cortisol brengt daarbij de hele hormoonhuishouding uit balans en bovendien vermindert het functioneren van de hippocampus, een onderdeel van het brein wat verantwoordelijk is voor onder andere geheugen en concentratie en vermindert tevens de controle op emoties (vandaar het vaak kortere lontjeā€¦).

 

Omega-3 DHA is een natuurlijk medicijn tegen overmatig cortisol en helpt de balans te houden en nadelige effecten van cortisol te beperken. Uiteraard is het ook zaak om je levensstijl aan te passen, maar dat zal wat makkelijker gaan als je lichaam beter in balans komt en gezonder is en je meer rust krijgt in je hoofd door een betere neuro transmissie en neuro chemie.

 

De EQ pure arctic oil onderscheidt zich van andere omega 3 producten door de hoge hoeveelheid DHA en EPA en de lage totox waarde (oxidatiewaarde). DHA is vooral voeding voor het zenuwstelsel, hersenen en ogen en de hoge EPA waarde heeft een rol bij het remmen van ontstekingen. EQ pure arctic oil bevat pure omega 3 olie uit duurzaam gevangen (MSC gecertificeerd) kabeljauw, afkomstig uit Noorwegen. Daar is hoogwaardige koudgeperste olijfolie uit Kreta (goed voor o.a. immuunsysteem) en vitamine D3 aan toegevoegd. Het is de zuiverste vloeibare omega 3 visolie die er momenteel is.

 

Hierbij nog een algemeen filmpje over de olie:

https://vimeo.com/164276245

Omega-3 heeft op de gezondheid positieve effecten

  • verlaagt de bloedlipiden en bloeddruk, verlaagt het risico op harten vaatziekten
  • behoudt de elasticiteit van de bloedvaten
  • verbetert het functioneren van de hersenen
  • draagt bij aan meer rust en verlichting van depressie
  • gaat ontsteking in hersencellen en bloedvaten tegen
  • maakt het celmembraan zachter en flexibeler

 

Test EQ Omega-6 / Omega-3 verhouding

U kunt nu snel info krijgen over uw omega-6 en omega-3 verhouding met een eenvoudige thuisbloedtest.

Ratio 5:1

Jouw coach in Leusden

Je staat er niet alleen voor

We vinden het belangrijk dat jij je gewenste gewicht op de lange termijn vast kunt houden. Daarom bieden we persoonlijke begeleiding tijdens jouw traject. Deze coaches staan in Leusden voor je klaar.

Vraag nu jouw gratis proefles aan

Meld je direct aan!

Is dit iets voor jou? Doe mee!

Gratis intake aanvragen

Persoonlijke gegevens

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Je gegevens worden enkel gebruikt voor onze administratie.

Contactgegevens

hart for her Leusden
Hamersveldseweg 58a
3833 GS Leusden

 
Margriet Diepeveen- van Tuil
margriet@hartforher.nl
 
033-4320602
06-41813863
 
Facebook
Pinterest

Of wil je nog wat extra informatie ontvangen?

Bel 06-41813863, mail naar margriet@hartforher.nl of vul je naam en telefoonnummer in zodat we contact met jou kunnen opnemen voor extra informatie.