Zinzino

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we van alles om gezond te leven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, bijv. een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen. Het wordt tijd om je af te vragen hoe dit komt. Veel specialisten zijn het erover eens dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

De World Health Organization (WHO) adviseert een balans tussen de omega 6 en omega 3 van 2-5:1. De Nordic Nutriction Recommendation 2004 (NNR-2004) adviseert een balans van 5:1 of beter. De Balance-producten van Zinzino zijn geen remedie voor ziektes, maar de speciale combinatie van hoogwaardige ingrediënten uit vis en olijfolie helpen ons lichaam wel de balans te bereiken van ongeveer 3:1 of beter. En dat al na 120 dagen! De bloedtest levert het bewijs.

De wetenschap van 3:1 balans

Veroorzaakt het moderne voedingspatroon gezondheidsproblemen?
Er zijn 2 groepen van essentiële vetzuren: de omega 6 en omega 3 vetzuren. Deze zijn essentieel, dat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. We halen deze vetzuren uit onze voeding.

Volgens wetenschapper Artemis P. Simopoulos, hadden wij tot 1960 een omega-6 tot omega-3 verhouding van 4:1 of minder. Deze verhouding begon daarna te veranderen en tegen het jaar 2000 was dit gemiddelde in Europa opgelopen tot 15:1. Dit wordt veroorzaakt door de voedingsindustrie die zich meer richt op massaproductie en langere houdbaarheid van voedingsmiddelen.
Toenemend gebruik van plantaardige oliën die rijk zijn aan omega-6-vetzuren gecombineerd met een verminderde inname van omega-3-vetzuren door verminderde consumptie van vis, verergeren deze situatie. Hetzelfde geldt voor pluimvee, eieren en gekweekte vis. Zelfs gecultiveerde groenten bevatten minder omega-3-vetzuren dan wilde planten.

Samengevat, moderne landbouw verhoogt de omega-6-vetzuren in veel voedingsmiddelen: groene bladgroenten, vlees, eieren en zelfs vis. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis leidt dit wereldwijd tot een hoge omega-6-inname.

Als de balans boven de 9:1 uitkomt, spreek je van een onbalans
Als de balans tussen de 3:1 en 9:1 uitkomt, spreek je van een semi-onbalans
Als de balans op de 3:1 of later uitkomt, spreek je van een balans

Een gezonde oplossing

Als we meer voedsel eten dat rijk is aan omega-3-vetzuren zoals vette vis en minder voedsel dat rijk is aan omega-6-vetzuren, krijgen we een betere balans. Het is echter moeilijk  om te weten hoeveel je precies nodig hebt. Over het algemeen zegt men dat er 2kg vette vis per week nodig is om ons voedingspatroon te balanceren.

Advies

In samenwerking met BioActive Foods ontwikkelde Zinzino de BalanceTest. Deze bloedtest geeft antwoord op de vraag hoe de balans is tussen omega 6 tot omega-3-vetzuren in je lichaam. Het is aan te raden deze test te doen.
Neem vervolgens de drie stappen voor een betere gezondheid die hieronder beschreven staat:

Eet voedsel dat rijk is aan omega-3 en laag in koolhydraten. Dat betekent een gevarieerd voedingspatroon dat rijk is aan vette vis, fruit, salades, groenten, noten en in het algemeen biologische voeding. Probeer de consumptie van te veel plantaardige omega-6 te vermijden.

Neem de Zinzino Balance producten die je lichaam in de juiste omega 6-3 balans brengen.

Beweeg dagelijks. Beweging is een cruciale factor voor een goede gezondheid.

 

 

Omega-3 heeft op de gezondheid positieve effecten

  • verlaagt de bloedlipiden en bloeddruk, verlaagt het risico op harten vaatziekten
  • behoudt de elasticiteit van de bloedvaten
  • verbetert het functioneren van de hersenen
  • draagt bij aan meer rust en verlichting van depressie
  • gaat ontsteking in hersencellen en bloedvaten tegen
  • maakt het celmembraan zachter en flexibeler

 

Test jouw Omega-6 / Omega-3 verhouding

U kunt nu snel info krijgen over uw omega-6 en omega-3 verhouding met een eenvoudige thuisbloedtest.

Ik wil me graag aanmelden voor

Contactgegevens

hart for her Leusden
Hamersveldseweg 58a
3833 GS Leusden

 
Margriet Diepeveen- van Tuil
margriet@hartforher.nl
 
033-4320602
06-41813863
 
Facebook

Instagram

fun, feelgood & friendship